Hyra tomte och häst

Hej! Vad kul att du är intresserad av att hyra Hästlugns egna tomtehäst och tomtemor! Tomtehästen Rudolfina och tomtemor finns tillgängliga att boka till julens alla firanden under vintern. Det brukar vara högt tryck på våra tomtetider så se till att vara ute i god tid med din bokning!

Vi kommer gärna till ert hem och delar ut barnens klappar från väskan på hästen och ger barnen möjligheten att få klappa Rudolfinas mjuka päls och mata henne med julemorötter.

Rudolfina besöker även verksamheter och andra platser och evenemang runtom i Södermanland.

Här kommer lite information om hur ett besök kan gå till.
Kom ihåg att vi alltid är öppna för förslag om du har egna önskemål.

Jag hämtar upp klapparna i förväg hos dig och samtidigt ser hur det ser ut på er uppfart, eller var som är lämpligt att träffas.

Viktigt att tänka på att det inte finns tex elkabel till julbelysning eller andra föremål som hästen kan trampa på eller fastna i.

Tänk också på att hästen kan påverkas både av yttre faktorer i miljön samt av människors beteende. Var lugna kring hästen och lyssna på tomtens råd.

Finns det möjlighet att komma fram till dörren så knackar vi på. I annat fall skickar jag sms/ringer i förväg så någon vuxen kan ha ”ögonen öppna” när vi är på ingång (självklart så nära önskad tid som möjligt).

Hästen kan tyvärr inte komma in i huset 😊 Barn och vuxna är välkomna ut och hälsa på tomtens häst och att få ge en morot brukar vara uppskattat. I samband med det ger jag varsin julklapp ifrån säcken på hästen. Kanske vill man ta en bild etc. Är miljön lämplig så finns det även möjlighet att få sitta på Rudolfinas trygga rygg.

Hela upplevelsen räknar jag med att det vid varje stopp tar mellan 10 – 30 min, vid färre barn kanske det går fortare men jag vill också ha marginal så vi inte blir försenade till tomten och hästens andra bokade barn.

Det finns begränsad möjlighet till storlek och mängd på julklappar eftersom hästen ska bära dem i sin väska, samt att de behöver vara ”oömma” ifall det skumpar på ryggen. 

En liten men viktig parantes. – Blir det riktig blankis/svallis så att det blir svårt att ta sig fram så kommer jag bli tvungen att ställa in hästens medverkan på grund av skaderisk.

Självklart kommer jag och tomtar även till fots om ni så önskar det och då till reducerat pris (500 kr).  Vid inställt pga sjukdom samt halka återbetalas självklart hela avgiften.

900 kr per besök inom närområdena till Stallarholmen. Vid resa tillkommer milersättning. Är ni flera familjer på samma gata så erbjuder vi rabatt.

Betalning sker via faktura som kommer på mailen. 

Hälsningar,
Viktoria Sandberg
Selabonden & Hästlugn

hastlugn@gmail.com
070-2720239